1. KÖP

Beställningar är bindande och du som kund är skyldig att betala din beställning. Vi levererar inom Sverige. Beställning som göres i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Playoteket AB lider ekonomisk eller annan skada polisanmäles. Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad. Playoteket AB har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund. För att handla hos oss måste du vara 18 år och Playoteket AB måste kunna fastställa kundens bostadsadress. 

2. PRISER

I priserna ingår moms med 25 % alternativt 6 % för beställningar inom Sverige. Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som Playoteket AB inte råder över. Till exempel ändrade leverantörspriser eller ändrad moms. Inga expeditionskostnader tillkommer. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet. 

3. FRAKT

En fraktkostnad om 49 kr på beställningar under 600 kr tillkommer inom Sverige.

4. BETALNINGSALTERNATIV/BETALNINGSVILLKOR

4.1 FAKTURA

Avgiften för att betala mot faktura är 0 kronor. Vi använder SVEA för fakturabetalning och du hittar deras villkor här: SVEA köpvilkor. 

Vid fakturabetalning gäller 14 dagar från det att varan skickats.  Mer information om fakturabetalning hittar du här: SVEA fakturabetalning

4.2 KORTBETALNING

Vi använder SVEA för säkra kortbetalningar.

Läs mer om SVEA betallösningar här: SVEA betallösningar.

4.3 DIREKTBETALNING VIA INTERNETBANK

Betalning via banken sker genom Trustly. Läs mer om Trustly här: Trustly

5. LEVERANSER

Beställningar som görs före klockan 13.00 på helgfri vardag behandlas samma dag och levereras normalt inom 1-2 dagar inom Sverige. Vissa tider på året med ovanligt hög orderingång, exempelvis vid jul, kan packtiden dock variera och därefter längre leveranstid.

Vid beställning av varor med olika leveranstider så som förhansbeställningar (preorders), levererar vi din beställning vid ett tillfälle. 

Vi reserverar oss för att samtliga lagervaror blir slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager. Paketen levereras av DHL till utlämningsställe eller med Postnord direkt hem till din brevlåda beroende på vikt och storlek av ditt paket.

Vi reserverar oss även för eventuella förseningar på grund av hinder/förseningar i postgången. 

6. TRANSPORT

Playoteket AB ansvarar för transport till dig som kund. Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss. 

7. SKADADE VAROR

När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt.  Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt via e-post till support@playoteket.com.

8. ÅNGERRÄTT/ ÖPPET KÖP

Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning.

Playoteket erbjuder 30 dagar ångerrätt. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten. 

För evenemangsbilljetter har vi fri avbokning fram till 24 timmar före evenemangsstart. Därefter debiteras du för hela eller delar av avgiften. 

9. REKLAMATIONER & RETURER

Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig att följa den anvisning som finns under stycket, handla hos oss/retur & reklamation

Det tar högst 14 dagar från det att du lämnar ditt paket hos logistikpartnern tills den blir hanterad. När vi har godkänt din retur drar vi av 89kr per kolli/paket för returfrakt och därefter tar det upp till 5 bankdagar innan du ser din återbetalning. Returnerade varor ska vara oanvända och obrutna i sin originalförpackning.

Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.   

10. ÅTERBETALNINGAR

Återbetalning sker via SVEA. Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

11. RESERVATIONER

Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeure nedan. 

12. SKYDD AV PERSONUPPGIFTER

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt GDPR har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice (support@playoteket.com). Läs mer om vår intigritetspolicy här

13. EJ UTHÄMTAT PAKET

Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta. 

Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 299 kr. 

14. FORCE MAJEURE

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

------------------------------------

Playoteket AB

Orgnr. 556656-1477

Clemenstorget 6, 222 21 

Lund 

Tfn:040-120410

E-post: support@playoteket.com